Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Жителям Дніпропетровщини за спалювання листя загрожує кримінальна відповідальність

Жителям Дніпропетровщини за спалювання листя загрожує кримінальна відповідальність
19 Жов 2022 14:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині із настанням осені пожежники мають додатковий клопіт — спалювання листя та сухостою. Адже саме так багато мешканців звикли розв’язувати проблему щодо сміття на власному подвір’ї. Аналогічна ситуація спостерігалася навесні, коли люди просто підпалювали траву біля посадок, та не могли проконтролювати вогонь і пожежа розповсюджувалась на балки, сміттєзвалища тощо.

Від початку року в області сталося майже чотири тисячі пожеж в екосистемах. 2,8 тис. випадків — це горіння сухостою. Ще безліч разів рятувальники виїжджали гасити полум’я, яке виникало внаслідок підпалу сміття; 105 разів загорявся ліс та 37 пожеж було зафіксовано на сільгоспугіддях. Торік статистика пожеж була аналогічною. Тоді на гасіння вогню «на природі» рятувальники виїздили 3,5 тис. разів. Загалом на Дніпропетровщині цьогоріч зафіксовано 8,6 тис. пожеж.

«Один виїзд вогнеборців коштує державі майже 85 тис. грн. Пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку країні та навколишньому середовищу. Можуть спричинити загоряння будівель, знищити лінії електромереж, газопроводів, завдати великої шкоди лісовим насадженням та мешканцям зелених зон. Випалювання сухої трави та очерету може призвести до масштабних пожеж, завдати непомірних збитків природі та мати трагічні наслідки для людей. Адже вогонь із відкритої місцевості легко «перекидається» на присадибні ділянки та будинки», — сказав провідний інспектор ГУ ДСНС в області Сергій Качан.

Оставить комментарий

avatar
250