Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Інтернет-конференція начальника управління комунікацій ГУ ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипової на тему «Право на отримання податкової знижки»

Інтернет-конференція начальника управління комунікацій  ГУ ДФС у Дніпропетровській області  Манушак Осипової на тему «Право на отримання податкової знижки»
21 Тра 2019 12:45 | Обласні новини

Відбулася Інтернет-конференція начальника управління комунікацій Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипової на тему «Право на отримання податкової знижки».

Питання 1. Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи має право на податкову знижку фізична особа, яка скористалася умовами молодіжного житлового кредиту?

 Відповідь. Добрий день!

Згідно з п.п. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, зокрема такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, як частина суми процентів, сплачених цим платником за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до ст. 175 ПКУ.

Так, платник податку – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року (п. 175.1 ст. 175 ПКУ). Тобто, повернення податку на доходи фізичних осіб може здійснюватися лише у межах сум, які фактично надійшли до бюджету від конкретного платника податку у звітному році.

Оставить комментарий

avatar
250