Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підготовка проєкту злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпропетровщини – на фінальній стадії

Джерело: ДніпроОДА

Підготовка проєкту злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпропетровщини – на фінальній стадії
14 Сер 2020 13:22 | Обласні новини

Підготовка проєкту злітно-посадкової смуги нового аеропорту Дніпропетровщини – на фініші.  Його експертизу планують розпочати вже наприкінці серпня. Паралельно триває тендер на першу фазу роботи, який завершиться у вересні. Одразу після оголошення обраного підрядника стартує будівництво летовища, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Першу фазу будівництва злітно-посадкової смуги планується розпочати вже у вересні 2020 року. Одночасно роботи зі зведення терміналу має запустити інвестор – компанія DCH. Нині завершується підготовка всіх документів, необхідних для цього, – розповів Олександр Бондаренко. – Зокрема, триває тендер на визначення підрядника, який проведе підготовчі будівельні роботи. Переможця дізнаємося за місяць».

До середини вересня запланували підготувати й повний пакет документів для оголошення ще одного тендера, міжнародного. Там обиратимуть генпідрядника на другу фазу будівництва. Він виконає основну частину робіт.

Злітно-посадкову смугу Міжнародного аеропорту на Дніпропетровщині зведе держава – коштами розпоряджається держпідприємство «Фінінпро». Вона буде довжиною 3200 м, з сучасною навігаційною та світлосигнальною системами. За новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі відповідає інвестор – українська промислово-фінансова група DCH.

Оставить комментарий

avatar
250