Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині проходить міжнародний чемпіонат бригад «швидких»

На Дніпропетровщині проходить міжнародний чемпіонат бригад «швидких»
26 Вер 2019 17:20 | Обласні новини

На Дніпропетровщині проходить міжнародний турнір «швидких». Змагаються 18 бригад із семи областей України та краща команда екстреної меддопомоги із Білорусії. «Квести» максимально наближені до реальності. Потерпілий у ДТП, жертва окультного ритуалу, наречений із панкреатитом. Ситуації, коли порятунок людського життя цілком залежить від злагодженої та професійної роботи «швидкої».

 «Такі змагання проводимо десятий рік поспіль. Привертаємо увагу суспільства до проблем екстреної медицини. А ще – лікарі та фельдшери відточують власну майстерність і обмінюються досвідом, – зазначив директор обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко. – З кожним роком завдання стають складнішими та цікавішими. Все – для підвищення професіоналізму медиків, від якого залежить людське життя».

 Змагання влаштували посеред лісу в селі Орлівщина Новомосковського району. Відразу на декількох майданчиках бригади «швидких» «борються» за людське життя. Статисти – майбутні фельдшери. Вони добре знають, як імітувати невідкладний стан. Тут і «відірвані кінцівки», і «повішення», і «інсульт». Протягом двох днів команди проходять почергово всі конкурсні завдання.

Оставить комментарий

avatar
250