Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали, як не обгоріти на сонці (КОРИСНО)

Мешканцям Дніпропетровщини нагадали, як не обгоріти на сонці (КОРИСНО)
19 Лип 2019 12:20 | Обласні новини

Аби замість гарної засмаги не отримати опіки та підвищену температуру тіла, слід дотримуватися простих правил.rn Їх нагадали в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Перегрів може зіпсувати літній відпочинок. Потрібно пам’ятати – швидше за все на сонці обгорає обличчя, спина, плечі та зона декольте. Тому у спеку слід носити легкий закритий одяг та не забувати про головний убір. А ще – пити багато води, аби запобігти  зневодненню», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Засмагати потрібно поступово, починаючи з 5-7 хвилин на день. Аби не перегрітися, сонячні «сеанси» не повинні перевищувати 20 хвилин. Найбезпечніший час, аби засмагати без шкоди для здоров’я – вранці з 7:00 до 10:00 та ввечері з 16:00 до 20:00.

Обов’язково слід користуватися сонцезахисним кремом. При цьому, чим світліша шкіра, тим вищим повинен бути SPF-фактор. Крем потрібно наносити за 20 хвилин до виходу на сонце, та оновлювати його кожні пару годин.

Оставить комментарий

avatar
250