Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Коломойський озвучив розмір своїх статків та сказав ціну Нікопольського заводу феросплавів.

Джерело: НВ

Коломойський озвучив розмір своїх статків та сказав ціну Нікопольського заводу феросплавів.
5 Лип 2019 09:58 | Новини Нікополя

Олігарх Ігор Коломойський в інтерв’ю журналу НВ заявив, що під час розкриття інформації щодо ПриватБанку його статки оцінювали в $7,5 — $8 млрд.

«Я оцінюю Запорізький завод [феросплавів] не менш, ніж у $500 млн. А Нікополь [Нікопольський завод феросплавів] узагалі оцінюю в $1 млрд», — заявив Ігор Коломойський в інтерв’ю журналістці НВ Крістіні Бердинських. Коломойський також повідомив, що під час розкриття інформації щодо ПриватБанку його статки за скромними підрахунками становили $7,5 — $8 млрд. На репліку журналістки про те, що бізнесмен практично наздогнав Ріната Ахметова, Коломойський повідомив, що вони не змагаються.

«[Харківський бізнесмен Олександр] Ярославський купив за $100 млн у Євразу завод Петровського і Суху Балку. Я свого часу продав їм Суху Балку мільйонів за 400, а Петрівку мільйонів за 600. Чи навпаки. Просто, щоб ви розуміли, як усе мінливо. Конкретні живі гроші надійшли на мій особистий рахунок. Щось у Швейцарію, щось в Україну. Те, що було в Швейцарії, все одно потім перекинув у ПриватБанк, тому що було вигідно тримати в ПриватБанку, у Швейцарії не дають нормальних відсотків. Я свої гроші тримав у ПриватБанку, у кіпрській філії, і з них там робив свої придбання. А зараз вони мені розповідають, що я у когось вивів гроші», — сказав він, згадуючи про позов ПриватБанку в канцелярський суд Делавера (США) щодо відмивання грошей колишніми власниками через кіпрську філію.

Коломойський нагадав, що коли судився з Пінчуком (подробиці конфіденційні), то експерти оцінювали тоді доходи одного нашого спільного з ним бізнесу за 6−7-років під $3,5 млрд.

Розповідаючи про динаміку вартості активів українського олігархату, Коломойський звернув увагу на непублічність свого бізнесу і бізнесу своїх «колег»: «У чому різниця між Коломойським і багатіями, які в Forbes? Якщо вони кажуть, що у них є акції компанії або підприємства, то у них акції публічних компаній, за якими щодня є ціна. Припустимо, акції Майкрософт просіли, — Білл Гейтс раз і пішов на друге-третє-четверте місце. Фейсбук збільшився, — Цукерберг піднявся. Нас же можна оцінювати від нуля до нескінченності: можна $7 млрд., можна $70, а можна і нуль. Що знайшов у кишені, те і твоє.»

Оставить комментарий

avatar
250