Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікополі планується організувати роботу пересувного флюорографа

У Нікополі планується організувати роботу пересувного флюорографа
9 Кві 2024 19:41 | Новини Нікополя
Майже рік міська влада Нікополя плідно співпрацює з міжнародною глобальною неурядовою організацією з питань охорони здоров’я та гуманітарної допомоги Project HOPE. У рамках цієї співпраці первинна ланка охорони здоров’я нашого міста отримала автомобіль для забезпечення роботи мобільної амбулаторії. Нагадаємо, що ця мобільна амбулаторія надає медичну допомогу нікопольцям, які проживають у віддалених районах міста.
Нещодавно відбулася зустріч, на які були присутні перший заступник міського голови Тетяна Обиденна, начальник відділу охорони здоров’я Анатолій Сукач, керівники закладів охорони здоров’я нашого міста та представники Project HOPE Ukraine, де обговорили проєкти в сфері боротьби з туберкульозом.
– Ми посилюємо державні заклади охорони здоров’я, надаємо медичні препарати та іншу гуманітарну допомогу, – говорить програмний координатор міжнародної гуманітарної організації Project HOPE Максим Корнієнко. – Зараз у наших планах реалізувати проєкт скринінгу туберкульозу.
У Нікополі складна безпекова ситуація через постійні обстріли ворога, і люди, особливо літні, не хочуть зайвий раз ризикувати для того, щоб їхати в центр міста для проходження обстеження.
– Ми співпрацюємо з Project HOPE щодо можливості запровадити роботу мобільного цифрового флюорографу в віддалених районах міста. Це надасть можливість завчасно виявити небезпечну хворобу, надати необхідну медичну допомогу та покращити здоров’я нікопольців. Також організація Project HOPE планує мотивувати медичних працівників, які будуть залучатися до роботи пересувних флюорографів, проведення анкетування та скринінгів, – прокоментувала Тетяна Обиденна.

Оставить комментарий

avatar
250