Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Юлія Тимошенко: Списання держборгу дозволило б підвищити пенсії та подвоїти фінансування армії

Юлія Тимошенко: Списання держборгу дозволило б підвищити пенсії та подвоїти фінансування армії
29 Вер 2023 17:33 | Новини Нікополя

Таку переконаність лідерка партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила у своєму новому відео на YouTube-каналі, на якому вона проаналізувала  проєкт державного кошторису на наступний рік.   

Як вона заявила, якби влада завчасно й професійно провела перемовини зі світовою спільнотою щодо списання державного боргу України, то в бюджеті-2024 можна було б посилити захист країни та відчутно підтримати пенсіонерів.

Політикиня зазначила, що в 2024 році Україна має повернути боргів і відсотків за ними на трильйон 28 мільярдів гривень. Стільки ж, за її словами, витрачається на всю оборону нашої країни.

«Якби ми списали ці кошти, які нам треба заплатити в наступному році, ми могли би подвоїти фінансування нашої армії, фактично подвоїти захист країни. Ми могли би в 1,5 раза більше заплатити нашим пенсіонерам, а також багатократно збільшити видатки на сферу охорони здоровʼя та освіту», – сказала Юлія Тимошенко.

При цьому лідерка партії нагадала, що така практика не є унікальною, зокрема, під час епідемії коронавірусу Міжнародний валютний фонд списав усі борги 25 країнам, які мали важкий фінансовий стан.

«А Україні, яка сьогодні воює за весь вільний світ, не списали борги, тому що не відбувається ніякого переговорного процесу», – обурилася політикиня.

Нагадаємо, команда «Батьківщини» готує пропозиції до проєкту бюджету-2024, щоб зробити його більш соціально орієнтованим і справедливим.

За матеріалами сайту ВО «Батьківщина»

 

Оставить комментарий

avatar
250