Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нікополь відзначає свою 384-річницю заснування!

Нікополь відзначає свою 384-річницю заснування!
28 Вер 2023 15:25 | Новини Нікополя
Сьогодні, 28 вересня, незламний Нікополь відзначає свою 384-річницю заснування. Нікополь завжди був містом-переможцем. Сучасні історики і краєзнавці трактують його назву як “Ніко” – перемога, а “Поль” – місто.
Літопис нашого краю невідʼємно повʼязаний зі славетними сторінками історії козацтва. У всьому світі нас знають зокрема завдяки постаті Івана Сірка, непереможного кошового отамана, який наводив страх на ворогів навіть після смерті. Саме на території нашого міста Богдан Хмельницький був обраний гетьманом Війська Запорозького. Його промова перед козаками глибоко запала в серця запорожців, підняла їх на високий подвиг визволення України.
Сучасні нікопольці, як і їх славетні пращури довели готовність захищати свій край, державу та цінності миру, волі й незалежності. На честь усіх наших воїнів у Нікополі було створено Меморіал «Захисник України», який збирає навколо себе родичів та близьких, небайдужих та вдячних жителів міста.
Наші люди працьовиті та патріотичні у любові до свого рідного краю. Не тільки в Україні, а і по всьому світу, Нікополь славився своїм промисловим потенціалом. Продукція трубних та феросплавного підприємств використовується у багатьох галузях світових марок.
Сьогодні, на жаль, про Нікополь згадують в новинах з частіше трагічних причин. Майже щоденні обстріли ворога руйнують інфраструктуру та оселі мирних мешканців. Проте їм не вдасться зруйнувати силу духу та віру нікопольців у Перемогу. Ми гуртуємось, допомагаємо та продовжуємо працювати, кожен на своєму місці, щоб Нікополь жив і процвітав.
Другий рік поспіль, через повномасштабне вторгнення, ми не відзначатимемо цей день разом на центральній площі, не запрошуємо артистів для виступу та не насолоджуємось ярмарком й розвагами. Понад 15 місяців Нікополь страждає від ворожого терору, але нікопольці продовжують жити та працювати, підтримувати економіку міста, щодня наближати Перемогу України.
З перших днів війни ми долучились до громадських ініціатив, волонтерської діяльності, захисту територій. Наші чоловіки вступили до лав територіальної оборони міста, відправились на фронт. Колективи закладів освіти та культури долучились до виготовлення маскувальних сіток, білизни, одягу для воїнів, приготування сухих наборів перших страв.
Працівники управління соціальної та гуманітарної політики координують питання внутрішньо переміщених осіб, які, тікаючи від війни, знайшли тимчасовий захист у Нікополі. Окрім виділеного комунального житла, багато небайдужих нікопольців також селили у себе людей, допомагали з речами, пошуком роботи тощо.
Завдяки плідній роботі міської влади з всеукраїнськими та міжнародними волонтерськими організаціями, нікопольці системно забезпечуються гуманітарною допомогою.
Наші діти, попри військовий стан, продовжують отримувати знання. У форматі онлайн працюють навчальні заклади Нікополя. Хоча учні і педагоги з нетерпінням чекають, що обов’язково повернуться за свої парти. Спортсмени та учні позашкільних занять теж розвивають свої таланти та прославляють Нікополь на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Громада та волонтери Нікополя системно направляють гуманітарну допомогу для передової. Для наших захисників передаються на фронт автомобілі та обладнання, які допомагають у виконання бойових завдань.
Про Нікополь знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Щотижня до нас приїздять представники ЗМІ з різних куточків світу, аби показати справжню картину війни. На жаль, ми показуємо їм наші зруйновані будинки, інфраструктуру. Ворог майже щодня тероризує мирне населення Нікополя. Тому одне з нагальних питань, на якому зосереджена міська влада Нікополя – відновлення пошкоджених осель. Постраждалі не витрачають на ремонт власні кошти. Перекриття зруйнованих дахів та поновлення стін проводять коштом місцевого бюджету.
Окремо слід відзначити працівників комунальних підприємств, які не тільки дбають про благоустрій та охайність міста, а й допомагають нікопольцям в усуненні наслідків обстрілів. Співробітники рятувальної служби, медики, робітники комунальної інфраструктури, правоохоронних органів – всі віддано працюють на благо Нікополя.
Ми усі, як один віримо, що кінець війни вже близько! Щодня кожен на своєму місці працюємо та наближаємо Перемогу! Нікополь обовʼязково знову буде мирним, світлим, наповненим життям. Наше місто чекає кожного свого мешканця додому. І тоді, в рік Перемоги, ми урочисто відсвяткуємо на центральній площі День нашого рідного, найкращого, незламного Нікополя!

Оставить комментарий

avatar
250