Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як отримати статус «дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»

Як отримати статус «дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»
30 Сер 2023 15:36 | Новини Нікополя

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2023 року № 547 «Про внесення змін до Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» діти, а також особи, які на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії рф не досягли 18 років (повноліття), і в результаті отримали фізичні чи психологічні травми, мають право на отримання статусу «дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

Статус «дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» мають право отримати діти, які перебувають на обліку, як внутрішньо переміщені особи, діти у яких батьки або один із них загинули внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, діти, які мають поранення, контузії, каліцтва, отримані внаслідок збройної агресії рф, діти, які незаконно утримувалися та  перебували у полоні, були викрадені або незаконно вивезені за межі України, які залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань, зазнали фізичного/сексуального насильства під час перебування в зоні воєнних дій та збройних конфліктів,  у разі загибелі батьків дитини або одного із них із числа цивільних осіб.

ВАЖЛИВО: відповідно до пункту 5 Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, що затверджений  постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2023 року № 547, законні представники дитини, яка є внутрішньо переміщеною особою звертаються для надання відповідного статусу до органу опіки та піклування за місцем фактичного проживання та реєстрації дитини, як ВПО.

Для отримання статусу «дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» законному представнику дитини необхідно звернутися до служби у справах дітей Нікопольської міської ради за адресою: вул. Електрометалургів, буд.  17/1, м. Нікополь, Дніпропетровська область, каб. № 1, 2, 3.

Оставить комментарий

avatar
250