Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівець ЗАЕС прийняв участь в міжнародному семінарі на АЕС Пакш

Фахівець ЗАЕС прийняв участь в міжнародному семінарі на АЕС Пакш
25 Чер 2019 14:06 | Новини Нікополя

Начальник відділу надійності і досвіду експлуатації Альберт Рябуха представляв Запорізьку атомну електростанцію на міжнародному семінарі в Угорщині на АЕС Пакш. Участь в цьому заході взяли понад 35 представників різних атомних електростанцій світу.

Семінар в Угорщині був присвячений такій важливій темі як показники ефективності роботи АЕС, за якими у сукупності оцінюється рівень безпеки атомних станцій чи конкретних енергоблоків.

«Головна мета семінару полягала в тому, щоб звернути увагу Всесвітньої організації на те, що система розрахунків вагомих коефіцієнтів потребує певного корегування, необхідно змінювати концепцію методики показників ВАО АЕС. Незмінним має залишитися тільки одне – пріоритет безпеки в роботі всіх атомних електростанцій світу», – зазначив Альберт Рябуха.

Фахівці відділу надійності і досвіду експлуатації досконало вивчають події та порушення в процесі експлуатації ядерних енергоблоків по всьому світу. Щоденно саме тут акумулюється інформація Міжнародної агенції з атомної енергії, Енергоатому, ВАО АЕС тощо.
Адже використання досвіду експлуатації інших атомних електростанцій дозволяє виключити подібні помилки у себе та, врахувати чужі уроки, на їх основі вчасно розробити заходи з підвищення безпеки і надійності.

ВП ЗАЕС також надає звіти з аналізу безпеки, охоче й регулярно ділиться власним досвідом. Представники відділу беруть участь у різноманітних конференціях та міжнародних форумах.

Оставить комментарий

avatar
250