Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На відкритому розподільчому пристрої ЗАЕС у розпалі ремонтні роботи

На відкритому розподільчому пристрої ЗАЕС у розпалі ремонтні роботи
24 Чер 2019 11:40 | Новини Нікополя

Працівники електричного цеху займаються ремонтом обладнання відкритого розподільчого пристрою ВРП-750 кВ.

Протягом капітального ремонту високовольтного роз’єднувача будуть замінені рухомий і нерухомий контакти, а також всі опорні ізолятори, на яких стоїть сам роз’єднувач. Роботи здійснюються згідно з технічним рішенням, і після відповідних заходів роз’єднувач буде введений в дослідну експлуатацію. Ці роботи будуть виконуватися вперше.

Виконується також капітальний ремонт фази «С» шунтуючого реактора. До такої роботи – особливі вимоги: її виконання на майданчику контролює представник заводу «Запоріжтрансформатор». Тривалість ремонту становить до 55 днів. Зараз він на етапі завершення. Устаткування досить громіздке, тому до роботи залучено додаткову техніку. Шунтуючий реактор в головній схемі видачі потужності ВП ЗАЕС використовується в якості одного із засобів компенсації реактивної потужності в протяжних високовольтних лініях електропередачі і підвищує ефективність енергосистеми.

«Ремонтні роботи ведуться відповідно до графіків, які, з огляду на специфіку експлуатації ВРП-750, досить щільні. Зараз виконується поточний ремонт силових маслонаповнених трансформаторів на світлових дворах другого і п’ятого блоків. Завдяки старанням колективу недавно ввели в роботу резервні трансформатори власних потреб, що дозволило підняти на сходинку вище надійність експлуатації ВП ЗАЕС. Попереду багато роботи з оновлення та модернізації силового обладнання ВРП-750, закінчення будівництва Каховської лінії електропередачі і введення в роботу обладнання частини ВРП-750, що розширюється. Завдяки високому професіоналізму персоналу все виконується вчасно і з належною якістю», – зазначив керівник дільниці з ремонту силового і маслонаповненого обладнання Сергій Цукило.

Оставить комментарий

avatar
250