Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Електронна трудова книжка – що треба знати

Електронна трудова книжка – що треба знати
25 Лют 2021 10:40 | Новини Нікополя

Сьогодні серед багатьох тем, які обговорюють у ЗМІ, є прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Допоможе розібратись у ньому та відповість на питання начальник Головного управління пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Юрій КОЗАК.

Що передбачено вищеназваним Законом?

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» передбачає поступову відмову від паперових трудових книжок, запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, автоматичне призначення пенсії за віком.

Що ж таке електронна трудова книжка?

Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперових трудових книжок. Трудову діяльність працівника обліковуватимуть в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Оставить комментарий

avatar
250