Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікополі працює гончарна майстерня  

У Нікополі працює гончарна майстерня   
27 Лис 2020 13:25 | Новини Нікополя

Гончарна майстерня при Нікопольській школі мистецтв гостинно відчинила свої двері у 2019 році. Вона розташована на проспекті Трубників, 35 А.

За кошти з місцевого бюджету в будівлі зробили капітальний ремонт. Повністю замінили дах, всі комунікації, електропроводку, встановили нові металопластикові вікна, стіни зовні утеплили та пофарбували. Зроблений пандус дає можливість людям з фізичними обмеженнями без перешкод потрапити до майстерні.

Всередині приміщення стіни покриті кахлем та миючими шпалерами. Плитка на підлозі продовжує тему гончарства, бо вона теж з елементами глини.

До речі, гончарна майстерня при Нікопольській школі мистецтв є другою в Україні, після знаменитої Опішні.

У гончарній майстерні на сьогодні займаються 135 учнів від шести до 15 років. Тут вони освоюють теоретичні знання та практичні навички.

Кожне заняття для учнів – це можливість не тільки опанувати техніку виконання тої чи іншої речі, а й поринути в історію давніх давен, дізнатися багато цікавого. Наприклад, звичайне намисто для українських жінок було не просто прикрасою. Вважалося, що вийти на вулицю без намиста – все одно, що вийти голою. Чи то свято, чи храм, чи звичайний день за роботою – шию господині завжди прикрашала низка майстерно вироблених намистин. Намисто було оберегом, захистом від злих духів і недобрих людей.

Оставить комментарий

avatar
250