Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Легалізація праці – запорука гідного життя

Легалізація праці – запорука гідного життя
28 Вер 2020 16:35 | Новини Нікополя

На сьогодні легалізація трудових відносин набуває найбільшої актуальності. Досить велика кількість людей працює нелегально, без оформлення трудових договорів, але кожен повинен знати, що нелегальні трудові відносини не мають юридичної основи для оплати праці та не дають працівнику право на соціальні гарантії: дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, оплату лікарняних листів, основну та додаткову відпустку, виплату допомоги по безробіттю та пенсійне забезпечення.

Громадяни, звернувшись до служби зайнятості за  сприянням у працевлаштування, стикаються з фактом призначення їм доплати по безробіттю у мінімальному розмірі, у зв’язку з тим, що в останній час працювали нелегально, без оформлення трудових відносин та без сплати страхових внесків.

За теперішньої ситуації, коли на ринку праці відчутній дефіцит вільних робочих місць, громадяни часто погоджуються на будь-яку пропозицію роботи, зокрема і нелегальної. Підприємства (особливо це стосується малого бізнесу) платять своїм працівникам дві заробітної плати: офіційну і неофіційну. Це вигідно роботодавцю, і працівник, ніби не ображається, оскільки йому надається можливість заощаджувати на податку з доходів фізичних осіб. Проте ні керівники підприємств, ні їх працівники не замислюються про ті наслідки, які можуть виникнути. Працівники, які погоджуються одержувати заробітну плату в «конвертах», позбавляють себе соціальних виплат та гарантій.

Оставить комментарий

avatar
250