Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нове комунальне підприємство відповідає за благоустрій парків та скверів

Нове комунальне підприємство відповідає за благоустрій парків та скверів
13 Тра 2019 10:17 | Новини Нікополя

З 15 квітня в Нікополі розпочало роботу нове комунальне підприємство «Міське паркове господарство». Його робітники вже приводять до ладу парки та сквери нашого міста.

– Ми проводимо повний комплекс упорядкування: очищення територій від непридатного сміття, прибирання урн, покіс трави, вже активно ведемо посадку квітів, – розповідає Сергій Бондаренко директор КП «Міське паркове господарство». – Крім того, в планах ще й посадка дерев, але це будемо робити вже восени.

Для ефективної праці Паркового господарства в цьому році з міського бюджету виділені кошти.

– У нас вже було підприємство «Паркове господарство», але воно, на жаль, у свій час повністю припинило свою роботу і знаходилося в стадії ліквідації, – коментує заступник міського голови Сергій Тихенко. – Але за ініціативи міського голови Андрія Фісака, це підприємство отримало друге життя. Ми погасили борги по заробітній платі та податках і зараз воно вже виконує свої обов’язки. Чому воно не працювало раніше? Тому що при минулому керівництві міста на «Паркове господарство» просто не виділяли гроші. В цьому році для підприємства виділені кошти на прибирання, покіс трави, обрізку дерев в парках та скверах Нікополя.

За кошти з місцевого бюджету закупили 44,5 тисячі саджанців квітів на суму 450 тисяч гривень. Вже 8 тисяч з них висаджено біля лави закоханих, на алеї від виконкому до ЦУМу, а також біля самої будівлі виконкому.

У сквері на площі Незалежності землю на клумбах спочатку підготували за допомогою мотоблоку. Після чого висадили 10 тисяч різнобарвних квітів.

Найбільша кількість квіткових саджанців, а саме 22 тисячі, будуть висаджені на центральній клумбі Нікополя, на перехресті вулиць Електрометалургів та Першотравневої. Зараз підрядники монтують тут поливну систему.

Слід відмітити, що клумби Нікополя упорядковують як треба: спочатку проклали крапельне зрошення і тепер завдяки системному поливу квіти будуть цвісти до самих холодів. Сподіватимемося, що нікопольці не знищуватимуть цю красу.

– Ми провели переговори з Нікопольським відділенням поліції та Муніципальною вартою і вони будуть проводити патрулі вечорами там, де висадили квіти, – каже Сергій Тихенко. – Тому, якщо хтось спробує знищити цю красу, буде оштрафований, а можливо навіть притягнутий до кримінальної відповідальності. Отже, звертаюся до всіх нікопольців з проханням дбайливо ставитися до праці робітників нашого комунального підприємства та бюджетних коштів.

Оставить комментарий

avatar
250