Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мобільні насосні установки суттєво підвищують рівень безпеки Запорізької АЕС

Джерело: ЗАЕС

Мобільні насосні установки суттєво підвищують рівень безпеки Запорізької АЕС
11 Чер 2020 09:13 | Новини Нікополя

На енергоблоках Запорізької АЕС з метою реалізації заходів, спрямованих на попередження ймовірних позапроєктних аварій і відмов обладнання, в рамках Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС (КзПБ), встановлені мобільні насосні установки (МНУ).

Альтернативний алгоритм відведення тепла від палива в реакторі та басейну витримки виконується за допомогою двох варіантів, передбачених КзПБ: установкою скруберів та організацією аварійного підживлення парогенераторів, басейну витримки та бризкальних басейнів від мобільних насосних установок.
На всіх енергоблоках ВП ЗАЕС устаткування підживлення басейнів витримки та бризкальних басейнів від МНУ вже введене в промислову експлуатацію. Устаткування підживлення парогенераторів – у промисловій експлуатації на енергоблоках № 1, 2, 3 та 6.

Цього року під час планово-попереджувальних ремонтів енергоблоків №4 та №5 заплановане проведення міжвідомчих приймальних випробувань устаткування підживлення парогенераторів з метою можливості введення його у промислову експлуатацію.

Оставить комментарий

avatar
250