Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Провідний інженер відділу досвіду експлуатації ЗАЕС взяв участь у навчанні, організованому МАГАТЕ

Джерело: Запорізька АЕС

Провідний інженер відділу досвіду експлуатації ЗАЕС взяв участь у навчанні, організованому МАГАТЕ
2 Гру 2019 09:41 | Новини Нікополя

Провідний інженер відділу досвіду експлуатації Запорізької АЕС Оксана Воробйова взяла участь у навчанні, організованому МАГАТЕ для фахівців атомних електростанцій та регулюючих органів. Чотириденний курс проходив у Відні. Темою його було: «Підвищення показників експлуатаційної надійності. Аналіз корінних причин подій».

Основна мета навчання полягала в ознайомленні слухачів з ефективними методиками проведення розслідувань подій, які трапляються як на АЕС, так і на інших підприємствах. Учасникам показали, яким чином використовуються різні методи аналізу причин при проведенні розслідувань.

«Все це було дуже корисним. Нам надали кращі практики в управлінні програмою досвіду експлуатації. Показали, як МАГАТЕ пропонує застосовувати техніки проведення розслідувань, аналізувати корінні причини подій. При порівнянні наявної на Запорізькій АЕС системи організації та проведення розслідувань подій з вимогами МАГАТЕ можна зробити висновок – у нас все загалом відповідає вищезазначеним вимогам. Але будь-яку систему можна і треба покращувати. Якщо під час розслідування будуть правильно визначені безпосередні та корінні причини події та їхні супутні фактори, а за цим розроблені та впроваджені дієві корегуючи заходи, з великою долею вірогідності можна запобігти повторенню таких ситуацій», – поділилася Оксана Воробйова, яка очолює у відділі сектор аналізу порушень та досвіду експлуатації.

Організація розробки ефективних коригуючих заходів за результатами розслідування та контроль їхнього впровадження може суттєво покращувати всі сфери діяльності АЕС – експлуатацію, ремонт, розробку та застосування документації, навчання та інші. А це безпосередньо позитивно впливає на рівень культури безпеки АЕС.

Отримані навички стануть у нагоді також в процесі підготовки до майбутньої місії OSART на Запорізькій АЕС, як за напрямком «Досвід експлуатації», так і за іншими.

 

 

 

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250