Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Запорізька АЕС завжди на зв’язку

Джерело: Запорізька АЕС

Запорізька АЕС завжди на зв’язку
18 Лис 2019 15:21 | Новини Нікополя

Неможливо уявити такий надскладний об’єкт, як атомна станція, без засобів зв’язку. І вони потребують вдосконалення, щоб відповідати існуючим вимогам та допомагати персоналу всіх підрозділів у повсякденній роботі.

Персоналом цеху засобів диспетчерського технологічного управління (ЦЗДТУ) Запорізької АЕС проведена чимала робота з модернізації та реконструкції засобів зв’язку.

Виконано заміну загальностанційної АТС на більш сучасну, з розширеним переліком послуг, покращеним трафіком. При цьому фахівці доклали максимум зусиль, щоб вдосконалити якість роботи обладнання.

На енергоблоках старі блочні системи зв’язку замінені цифровими системами. На блоках № 1, 2, 4 в рамках Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки впроваджене промислове телебачення, що вже чудово себе зарекомендувало.

Вирішене важливе питання щодо налагодження системи передачі даних з розширеної частини відкритого розподільчого пристрою 750 кВ (ВРП-750). Це зв’язок з енергосистемою для передачі положень вимикачів, даних щодо потужності, голосового трафіку тощо. Система ще не введена в експлуатацію, але вже повністю готова до виконання своїх функцій.

Крім того, на Запорізькій АЕС, як і на всіх атомних станціях України, введена в дію цифрова система зв’язку з Держатомрегулювання.

«Взагалі, зроблено справді багато. Ми працюємо для всього персоналу Запорізької АЕС. І робимо все, що від нас залежить, щоб підприємство було забезпечене всіма необхідними засобами зв’язку», – розповів начальник ЦЗДТУ ВП ЗАЕС Петро Левшаков.

Оставить комментарий

avatar
250