Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікопольській районній лікарні відкрили відділення гемодіалізу

У Нікопольській районній лікарні відкрили відділення гемодіалізу
18 Лис 2019 14:29 | Новини Нікополя

У Нікополі при районній лікарні відкрилося відділення гемодіалізу. Тепер люди з хронічною нирковою недостатністю можуть проходити цю важливу для життя процедуру вдома, а не їздити щонеділі у Дніпро. Воно розраховано на шість місць та буде працювати в дві зміни. Це дасть змогу обслуговувати 24 пацієнта з Нікополя та Нікопольського району. Також тут лікуватимуться жителі сусідніх міст. Люди з хронічною нирковою недостатністю залежні від гемодіалізу. Для того, щоб вижити їм приходиться мінімум три рази на тиждень чистити кров за допомогою апарату штучна нирка. Без такої процедури пацієнти приречені на швидку смерть. Близько 40 жителів Нікополя та району мають такі хвороби. Хтось може сказати – «мало», але кожен може опинитися в такій ситуації.

«Все починалося з моєї громадської приймальні. Жителі Нікополя попросили мене про допомогу. Три рази на тиждень люди змушені їздити в Дніпро, щоб пройти курс гемодіалізу. Я, як лікар, знаю як важко цим людям дається дорога. Я, як людина, розумію, що 5 годин життя, які проходять в транспорті, пропадають марно. Вдумайтеся, сумарно їм доводиться 2 місяці в рік бути в дорозі. 2 місяці життя – не для сім’ї, не для роботи, а впусту. Тому у мене з’явилася мрія – щоб нікопольці могли отримати цю життєвонеобхідну процедуру у себе вдома. А заощаджений на дорогу час – дарували собі, своїм близьким», – зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради Андрій Шипко.

Нове амбулаторне відділення гемодіалізу – це приклад співпраці громади, влади та бізнесу. У відділенні зроблено капітальний ремонт, замінено комунікації, функціонує нова система опалення та якісна очистка води. За словами головного лікаря районної лікарні Андрія Палоша, у відділенні встановлено сучасне обладнання. Шість крісел та діалізних апаратів фірми B. Braun забезпечуватимуть комфортне положення пацієнтів під час тривалої процедури. Є штатив для введення препаратів, а діалізні апарати оснащені сенсорним екраном, на якому будуть задаватися всі показники процедури.

Оставить комментарий

avatar
250