Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС відбулися чергові публічні обговорення питань реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС України

Джерело: Запорізька АЕС

На Запорізькій АЕС відбулися чергові публічні обговорення питань реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС України
12 Лис 2019 09:26 | Новини Нікополя

11 листопада 2019 року в культурно-діловому центрі Запорізької атомної електростанції відбулися публічні обговорення питань реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій України (КЗПБ), плану екологічних і соціальних заходів (ПЕСЗ) і плану залучення зацікавлених сторін (ПЗЗС) КЗПБ у 2019 році.

В обговоренні взяли участь фахівці ДП «НАЕК «Енергоатом», Запорізької АЕС, консультант групи управління проектом КЗПБ та громадськість міста Енергодар.

Начальник відділу інформаційно-іміджевих проектів департаменту комунікацій ДП «НАЕК «Енергоатом» Роман Зібніцький, відкриваючи публічні обговорення, коротко розповів про причини проведення заходу, алгоритм взаємодії з громадськістю.

Консультант групи управління проектом КЗПБ Людвіг Литвинський розповів про хід виконання програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС України, зазначив, що на сьогоднішній день майже 70% запланованих заходів вже реалізовано. Впровадження заходів сприяло підвищенню безпеки вітчизняних енергоблоків до рівня, що відповідає сучасним національним та міжнародним нормам безпеки, реалізації рекомендацій МАГАТЕ, виконанню існуючих зобов’язань перед міжнародними фінансовими інституціями. У рамках КЗПБ обладнання, що відпрацювало свій ресурс, замінюється на сучасне, впроваджуються коригуючі заходи для попередження аварій, аналогічних тій, що відбулася на АЕС Фукусіма.

Крім безпосередньо питань впровадження КЗПБ увага присутніх була звернута на виконання Плану екологічних та соціальних заходів і Плану залучення зацікавлених сторін.

Публічне обговорення було організоване в форматі «запитання-відповідь». Від аудиторії лунали запитання, на які компетентні фахівці надавали вичерпні відповіді.

Головною метою Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій України є неухильне подальше підвищення ядерної безпеки, забезпечення ефективної та надійної роботи енергетичної галузі, доведення безпеки атомних енергоблоків України до рівня, що відповідає міжнародно визнаним вимогам з ядерної безпеки та охорони довкілля.

Оставить комментарий

avatar
250