Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нові лопатки ротора – значно надійніші та мають більший ресурс

Джерело: Запорізька АЕС

Нові лопатки ротора – значно надійніші та мають більший ресурс
12 Лис 2019 09:24 | Новини Нікополя

На роторі низького тиску (РНТ-3) турбоагрегату першого енергоблока завершується заміна робочих лопаток четвертих ступенів. Енергоблок №1 знаходиться в капітальному плановому ремонті.

Ця важлива для безпеки турбоагрегату робота виконується в межах програми співпраці між НАЕК «Енергоатом» і харківським заводом «Турбоатом». Програма охоплює період з 2019 по 2023 рр. За цей час заміна робочих лопаток повинна бути проведена на роторах низького тиску першого, другого і шостого енергоблоків ЗАЕС. На інших блоках станції це вже було зроблено раніше.

Заміні лопаток передувала велика організаційна підготовка з боку служби головного фахівця з турбін (СГФТ), включаючи розробку технічних вимог та технічного процесу. На цьому тижні роботи підходять до завершення. Всього на четвертих ступенях ротора замінено 384 робочі лопатки.

«Вже можна сказати, що заміна робочих лопаток на РНТ-3 першого енергоблока виконана якісно. Навіть з невеликим випередженням термінів, що дає додатковий час для інших ремонтних робіт на турбоагрегаті. А на черзі – капітальний ремонт циліндру низького тиску (ЦНТ)-3», – констатує керівник служби головного фахівця з турбін Дмитро Самокіш, зазначаючи, що додатковий виграний час для енергоремонтного підрозділу досить важливий, оскільки капремонт циліндру низького тиску – доволі трудомістка робота.

Заміна старих робочих лопаток на нові безперечно підвищить надійність турбоагрегату, бо лопатки нової конструкції відрізняються підвищеними демпфуючими властивостями, що в свою чергу позитивно впливає на надійність роботи турбіни та запобігає відмовам.

Оставить комментарий

avatar
250