Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Про інклюзивне навчання в Нікополі

Про інклюзивне навчання в Нікополі
28 Жов 2019 19:40 | Новини Нікополя

Інклюзія – це включення дітей з особливими потребами до участі в навчальному процесі, культурних заходах і житті дитячого колективу. Коли «особливі» діти навчаються в загальному освітньому середовищі серед однолітків, вони отримують рівні можливості для соціалізації та розвитку.

Інклюзивну освіту в нашому місті вперше впровадили в двох школах: № 22 і № 24. Три роки тому тут відкрилися перші інклюзивні класи.

Зараз в школі № 24 працюють три класи з інклюзивною освітою, відкрито медіатеку та ресурсну кімнату. В медіатеці можна пограти, почитати книжку або провести індивідуальне заняття.

Ольга Смольянова заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 24

037 / 03:06 з фахівцями 03:40 увагу

В ресурсній кімнаті є різні цікаві осередки: для навчання та відпочинку, творчості та спортивних вправ, а також є кухня, де діти навчаються самостійно себе обслуговувати, накривати на стіл та користуватися побутовою технікою: зробити чай чи каву, розігріти їжу, помити посуд та інше.

В загально освітній школі № 5 наразі чотири інклюзивних класи, де навчаються чотири дитини з особливими потребами, є ресурсна кімната.

Оставить комментарий

avatar
250