Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Нікополі відсвяткували 75 річницю визволення України від нацистських загарбників

В Нікополі відсвяткували 75 річницю визволення України від нацистських загарбників
28 Жов 2019 19:35 | Новини Нікополя

Зранку 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, до меморіалу «Вічна Слава» прийшли ветерани – учасники бойових дій в Другій світовій війні, представники міської влади, депутати Нікопольської міської ради, представники підприємств міста та громадських організацій, духовенство та небайдужі нікопольці.

Представник Нікопольського краєзнавчого музею надала коротку історичну довідку. Присутнім нагадали, що в ході 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України. Тричі відсалютувала салютна група. Після чого, до Вічного вогню були покладені квіти.

Воїну-визволителю Анатолію Жигану саме 28 жовтня виповнилося 95 років. Він почав воювати з квітня 1944 року, з боями пройшов Білорусь, Україну, Польщу і далі Германію аж до Берліну, де розписався на будівлі рейхстагу.

Оставить комментарий

avatar
250