Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Технічна бібліотека поступово стає електронною

Джерело: Запорізька АЕС

Технічна бібліотека поступово стає електронною
28 Жов 2019 16:00 | Новини Нікополя

Фонд технічної бібліотеки Запорізької АЕС сформований згідно бібліотечно- бібліографічної класифікації і містить близько 18 000 найменувань. Бібліотека має книги з різних дисциплін і постійно виписує періодичні видання. Також має свою інтернет-сторінку на сайті навчально-тренувального центру ЗАЕС, де можна знайти інформацію про режим роботи і будь-яке видання, яке знаходиться у її фонді: переглянути список періодики, яку виписують підрозділи ЗАЕС, каталог книг, статті, доповіді з конкурсів.

Для забезпечення необхідного інформаційного простору, технічна бібліотека веде роботу зі створення повнотекстових масивів електронних копій періодичних видань. Бібліотека передплачує близько 25 найменувань періодичних видань з енергетики, охорони праці, економіки та інших вузькопрофільних напрямків. Все найновіше оперативно з’являється в мережі.

Є тут окремим посиланням і відеотека, де можна подивитися навчальні фільми про роботу атомної станції, що особливо актуально для нового персоналу ЗАЕС. Відеоматеріали про виконання різних видів робіт, пілотні курси, фільми про культуру безпеки відзняті відеостудією ЗАЕС і передані з НАЕК.

Бібліотека ЗАЕС здійснює доставку електронних копій, нормативної і виробничої документації, навчально-методичних матеріалів, які необхідні для реалізації програм професійного навчання на виробництві. При необхідності кожен фахівець станції може звернутися до бібліотеки НТЦ і отримати документ на свою електронну пошту.

«Для вдосконалення системи бібліотечного обслуговування та з метою задоволення інформаційних, наукових і культурних потреб користувачів необхідно, щоб формування бібліотеки, її подальше комплектування носило чітко регламентований і систематичний характер, адже система інформації лежить в основі всіх внутрішніх процесів організації і від того, наскільки ефективно вона працює, залежить результативність роботи. Необхідно й створення електронного ресурсу бібліотеки, який містить зібрання електронних копій технічної літератури», – зазначає інженер з науково-технічної інформації Лариса Прохорова.

Оставить комментарий

avatar
250