Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Запорізьку АЕС з метою обміну досвідом відвідала китайська делегація

Джерело: Запорізька АЕС

Запорізьку АЕС з метою обміну досвідом відвідала китайська делегація
24 Жов 2019 16:18 | Новини Нікополя

В рамках співпраці між ДП «НАЕК «Енергоатом» та ядерною корпорацією JNPC Запорізьку АЕС відвідали представники Китайської народної республіки.

Метою їх візиту було налагодження співпраці щодо обміну досвідом експлуатації та модернізації обладнання, а також підготовки ремонтного персоналу для китайських АЕС на базі центру підготовки ремонтного персоналу навчально-тренувального центру Запорізької АЕС.

Цікавилися китайські фахівці і досвідом станції у поводженні з відпрацьованим ядерним паливом, питаннями підвищення потужності, управління активною зоною.

«Енергоатом активно бере участь в обміні досвідом, як по лінії ВАО АЕС, так і на рівні двосторонніх відносин. Запорізька АЕС має багатий 35-річний досвід експлуатації і не робить з нього ніяких секретів», – підкреслив, розповідаючи про поточну діяльність і перспективні плани підприємства, головний інженер Запорізької АЕС Дмитро Сабадін.

«Перед нами багато завдань, наприклад зберігання відпрацьованого ядерного палива. У багатьох сферах нам потрібно вчитися у вас», – розповів заступник головного інженера JNPC Сюй Сяцзюнь.

У свою чергу Дмитро Сабадін зазначив, що для станції зараз є актуальним, і фахівці прагнуть до скорочення термінів ремонтів енергоблоків, отже, досвід китайських колег може бути корисним. Тож попереду плідна, конструктивна співпраця.

Оставить комментарий

avatar
250