Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Гідроцех Запорізької АЕС здійснив зариблення ставка-охолоджувача

Джерело: Запорізька АЕС

Гідроцех Запорізької АЕС здійснив зариблення ставка-охолоджувача
17 Жов 2019 08:49 | Новини Нікополя

Фахівцями гідротехнічного цеху Запорізької АЕС здійснено чергове зариблення ставка-охолоджувача. У його акваторію було випущено декілька тисяч осіб білого амура та карпа.

Ставок-охолоджувач утворює єдину взаємопов’язану систему з Запорізькою АЕС, а програма зариблення дозволяє підтримувати стандартні параметри гідробіологічного режиму ставка.

Як зазначив генеральний директор Запорізької АЕС Петро Котін, зариблення ставка-охолоджувача для станції критично важливо, тому що з’явився новий вид амазонської мушлі – «меланія», яка заважає процесу охолодження конденсаторів турбіни, що в свою чергу призводить до зниження потужності енергоблоків Запорізької АЕС.

Запорізька АЕС вирощує мальків риби своїми силами, створюючи повноцінний замкнутий цикл. Ця робота проводиться протягом багатьох років, тому процес розведення та зариблення водойми на станції налагоджений до дрібниць. Найскладніше це зберегти риб-малюків. Спочатку мальків відгодовують в декількох басейнах. Після того, як вони підростають до потрібних розмірів, відловлюють і пересаджують у ставок.

«Загальна кількість зарибка в цьому році планується понад 400 тисяч осіб. Сьогодні ми провели зариблення ставка-охолоджувача мальком білого амура і коропа, які добре очищають водойму від синьо-зелених водоростей і білого ракушняка. В цьому році вперше на Запорізькій АЕС працівники гідротехнічного цеху змогли отримати інкубацію чорного амура, якого плануємо в наступному році випустити в ставок-охолоджувач для очищення від амазонської мушлі», – розповів про процес розведення і зариблення начальник гідротехнічного цеху Запорізької АЕС Павло Борисенко.

На сьогоднішній день кількість і призначення риби, яку розводять в гідроцеху Запорізької АЕС, є оптимальним для якісного очищення водойми.

Оставить комментарий

avatar
250