Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Машини, що забезпечують комфортні умови, теж потребують уваги

Джерело: Запорізька АЕС

Машини, що забезпечують комфортні умови, теж потребують уваги
11 Вер 2019 14:53 | Новини Нікополя

Пароежекторні машини були винайдені досить давно, але завдяки простому й надійному принципу експлуатації, актуальні й зараз. Звичайно, основне навантаження це обладнання несе влітку.

На початку експлуатації ВП ЗАЕС пароежекторні машини використовувались при підвищенні середньодобової температури повітря більше 8 градусів. Але після оснащення енергоблоків сучасним, чутливим до температурного режиму обладнанням, досвід показав доцільність постійної експлуатації. Коли енергоблоки несуть навантаження – дві машини в роботі, одна в резерві.

Обладнання досить надійне в експлуатації, проте воно також потребує модернізації – підвищення ефективності використання з урахуванням досвіду експлуатації та вимог часу.

«Сезон ми відпрацювали без зауважень, обладнання використовувалося у штатному режимі, що є показником надійної експлуатації. Більше того, за весь спекотний період не було жодного чергового виїзду за викликом. Модернізація обладнання, підвищені вимоги до очищення води дають свої позитивні результати. А наше головне завдання – швидко і якісно виконати ремонт, адже пароежекторні машини забезпечують комфортні умови для роботи персоналу та підтримують оптимальний температурний режим для специфічного обладнання», – розповів старший майстер дільниці з ремонту та обслуговування пароежекторних машин оперативно-ремонтної служби енергоремонтного підрозділу Запорізької АЕС Олексій Береговий.

Оставить комментарий

avatar
250