Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Новий транспортер для ССВЯП прибуде на Запорізьку АЕС через кілька місяців

Джерело: Запорізька АЕС

Новий транспортер для ССВЯП прибуде на Запорізьку АЕС через кілька місяців
3 Вер 2019 12:39 | Новини Нікополя

Сухе сховище відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП) експлуатується на Запорізькій АЕС з 2001 року. І його функціонування неможливе без спеціального транспортера, призначеного для переміщення вентильованих контейнерів.

Діючий транспортер VCT-204 виробництва США експлуатується ще з 1996 року – з пусконалагоджувальних робіт на сухому сховищі. Він надійно працює, проте сьогодні виробники пропонують більш функціональні машини, оснащені сучасним програмним забезпеченням, зручніші у керуванні.

Крім того, жорсткішими стають вимоги безпеки. Раніше на ССВЯП допускалося мати один транспортер, але зараз їх повинно бути як мінімум два. Один в роботі, інший – в резерві.

«Наша основна вимога до виробника: новий транспортер за своїми габаритами має бути ідентичним діючому. Вантажопідйомність – 150 тон. Обов’язково на гусеничному ходу», – розповів керівник групи провідних технологів ССВЯП Сергій Морозов.

При зовнішній ідентичності новий транспортер, безумовно, матиме низку переваг. Потужніший двигун, досконалішу ходову частину з більш маневреними гусеницями, вдосконалене керування, в тому числі дистанційно, через пульт.

«Розраховуємо, що це буде гідна альтернатива діючому транспортеру, адже завдання наші незмінні, а ось їх реалізація з новою машиною, впевнений, буде ще безпечнішою та надійнішою», – поділився очікуваннями начальник комплексу ССВЯП Олег Габдуллін.

Оставить комментарий

avatar
250