Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Про якість питної води в Нікополі

Про якість питної води в Нікополі
23 Сер 2019 15:50 | Новини Нікополя

Вода – це основний продукт, без якого наш організм ніколи не зможе нормально функціонувати. Тому цілком природно, що всіх цікавить якість питної води, яка надходить у наші будинки з центральної водопровідної мережі. Наразі нікопольці знову скаржаться, що з крану тече брудна вода. З чим це пов’язано?

– На сьогодні Каховське водосховище є найбільш забрудненим водосховищем в Україні, – розповідає директор КП «Нікопольводоканал» НМР Юрій Великий. – Серпень і вересень – це місяці, коли вода максимально забруднена через цвітіння зеленої водорості та максимального скидання води, яке проходить через Каховське водосховище. Наша станція, котра виробляє питну воду для населення, працює на межі, тому що переробити таку воду досить складно.

Отже, брудна вода – явище сезонне, але хотілося б знати, які заходи виконуються на береговій насосній станції виробництва води для поліпшення її якості?

– Ми перейшли на другий регламент промивання фільтрів де безпосередньо вимивається весь цей бруд і каламуть з водосховища, – роз’яснює Юрій Великий. – Раніше ми промивали фільтра до 10 хвилин, зараз перейшли на дворазову промивку до 40-50 хвилин. Також перенастроїли подачу коагулянту та трохи збільшили дози хлору.

Оставить комментарий

avatar
250