Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Енергоблок №5 Запорізької АЕС: 30 років безпечної експлуатації

Джерело: Запорізька АЕС

Енергоблок №5 Запорізької АЕС: 30 років безпечної експлуатації
14 Сер 2019 14:29 | Новини Нікополя

14 серпня 1989 року відбулося перше підключення до мережі енергоблока №5 Запорізької атомної електростанції.

Рішення уряду, що стосувалось будівництва другої черги Запорізької АЕС, прийняте в далекому 1987 році, стало початком будівництва 5-го і 6-го енергоблоків.

Саме на п’ятому енергоблоці були застосовані вітчизняні розробки обладнання та арматури, в тому числі клапани систем вентиляції, трубопроводи та основні захисні пристрої першого і другого контурів.

Історія будівництва п’ятого енергоблока, як і всієї Запорізької АЕС – це історія повсякденної, надійної і якісної роботи всього колективу Запорізької АЕС.

Тридцять років енергоблок №5 стабільно, надійно і безпечно виробляє електроенергію для держави. Головне завдання, що стоїть перед персоналом п’ятого енергоблока – підтримувати високий рівень, якого досягли за роки успішної експлуатації, безпечно виробивши для України 194,9 млрд кВтг екологічно чистої електроенергії.

«30 років – вік невеликий. Наступного року блок має пройти процедуру продовження терміну експлуатації на новий десятирічний термін. Він стане більш надійним, безпечним, економічним. Думаю, персоналу добре працюватиметься на оновленому енергоблоці», – зазначив керівник експлуатаційного підрозділу ВП ЗАЕС Олег Дудар.

«Зараз енергоблок №5 знаходиться у плановому ремонті. Ведеться масштабна модернізація, заміна обладнання в рамках підготовки до продовження терміну експлуатації. Отже, історія п’ятого енергоблока продовжиться, попереду ще багато трудових перемог. Впевнений, енергоблок №5 безпечно виробить ще не один десяток млрд кВтг електроенергії», – прокоментував ювілей генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець.

Оставить комментарий

avatar
250