Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На п’ятому енергоблоці Запорізької АЕС продовжується модернізація обладнання

Джерело: Запорізька АЕС

На п’ятому енергоблоці Запорізької АЕС продовжується модернізація обладнання
7 Сер 2019 13:42 | Новини Нікополя

Під час ремонтної кампанії на енергоблоці №5 Запорізької АЕС згідно з Комплексною зведеною програмою підвищення рівня безпеки енергоблоків продовжується модернізація обладнання – впровадження системи післяаварійного моніторингу стану реакторної установки (ПАМС) та контролю водню в герметичному об’ємі в умовах проектної або запроектної аварії.

Система післяаварійного моніторингу стану реакторної установки – програмно-технічний комплекс, який забезпечує функції моніторингу при будь-яких подіях, що враховуються проектом, а також при запроектних аваріях.

«Нове устаткування пройшло вхідний контроль і знаходиться на енергоблоці. Програмно-технічний комплекс вже готовий до монтажу. До працездатності і надійності цього устаткування пред’являються жорсткі вимоги. Коли устаткування введуть у дослідну експлуатацію впродовж року ми спостерігатимемо за системою. За цей час наші фахівці повинні перевірити якість виконання комплексом функцій в усіх режимах експлуатації та відповідність ергономічних властивостей системи вимогам операторного обслуговування. Виявлені зауваження будуть скореговані та усунені перед введенням комплексу у промислову експлуатацію» – зазначив провідний інженер з експлуатації устаткування цеху теплової автоматики та вимірювань Геннадій Любушкін.

Монтаж і наладка нового устаткування на п’ятому енергоблоці здійснюватиметься під спостереженням персоналу цеху ТАВ, який згодом обслуговуватиме цей програмно- технічний комплекс.

Аналогічні системи аварійного й післяаварійного контролю параметрів реактора встановлені на третьому і четвертому енергоблоках Запорізької АЕС.

Оставить комментарий

avatar
250