Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Запорізька АЕС продовжує підготовку до місії OSART

Запорізька АЕС продовжує підготовку до місії OSART
5 Сер 2019 13:05 | Новини Нікополя

Запорізька АЕС вкрай серйозно ставиться до місії OSART, яка пройде на станції вже наступного року. До запланованої перевірки залишилось декілька місяців. В процесі реалізації всього запланованого в межах перевірки МАГАТЕ Запорізька АЕС знаходиться приблизно на середині шляху. Зроблено чимало. Але й попереду ще достатньо роботи. Окреслені раніше плани вдосконалюються та формуються нові завдання.

Підготовку до місії OSART особисто контролює генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець. Керівник станції цікавиться результатами підготовки до місії, приймає участь в нарадах, постійно підкреслюючи важливість майбутньої події, тому що Запорізька АЕС повинна продемонструвати світу високий рівень експлуатаційної безпеки.

Місія OSART буде проводитися по 12-ти напрямках. Кожним напрямком  займається виробничий сектор підготовки станції до перевірки МАГАТЕ, яким керує головний інженер станції Дмитро Сабадін. У складі робочих груп в залежності від специфіки та цілей – від десяти до сорока фахівців. Найчисленніша група – за напрямком «Технічне обслуговування та ремонт», оскільки охоплює представників різних підрозділів і служб, що мають відношення до ремонтних кампаній. Очолюють групи у більшості заступники генерального директора та головного інженера.

«За різними напрямками до підготовки проведено вже низку самооцінок. З нового що буде найближчим часом – Запорізька АЕС зможе підключитися до бази даних МАГАТЕ під назвою OSMIR, в якій міститься інформація як про позитивні практики, так і про зауваження – за результатами подібних місій по всьому світу. Також з’явилися нові документи МАГАТЕ стосовно проведення місії OSART і днями вони будуть передані керівникам напрямків», – ознайомив з новими подіями заступник керівника з підготовки та проведення місії OSART Альберт Рябуха.

Програма OSART, заснована більше 30 років тому, за минулі десятиліття допомогла багатьом країнам підвищити експлуатаційну безпеку своїх атомних електростанцій і сприяла розвитку прозорості в регулюючих і експлуатуючих організаціях.

 

Оставить комментарий

avatar
250