Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці Запорізької АЕС пройшли навчання в учбовому центрі Siemens на програмно-технічному комплексі

Фахівці Запорізької АЕС пройшли навчання в учбовому центрі Siemens на програмно-технічному комплексі
2 Сер 2019 15:21 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС продовжується етап дослідної експлуатації комплексу з переробки радіоактивних відходів, по завершенню якого комплекс переведуть вже у промислову експлуатацію. Щоб якісно і надійно обслуговувати комплекс з переробки РАВ фахівці цеху теплової автоматики та вимірювань Запорізької АЕС пройшли навчання в учбовому центрі Siemens на сучасному програмно-технічному комплексі.

«Усі установки з пресування, спалювання та фрагментації радіоактивних відходів, а також допоміжне устаткування, що забезпечує працездатність усієї будівлі комплексу працює на основі сучасного програмно-технічного комплексу виробництва компанії Siemens», – розповідає старший майстер цеху теплової автоматики та вимірювань  Олександр Баранцев. «У процесі дослідної експлуатації комплексу у персоналу, що його обслуговує, з’являються питання, які вимагають нових знань. Тому керівництво Запорізької АЕС прийняло рішення командирувати на навчання групу фахівців цеху теплової автоматики та вимірювань до офіційного представника компанії Siemens, який зможе надати повний спектр потрібних знань».

Одна з регіональних філій представництва Siemens в Україні знаходиться у місті Львів. В цій філії є учбовий центр із спеціалізованими аудиторіями, в яких розташовані навчальні стенди, макети виробничого устаткування, контролери. Отже, є можливість теорію відразу ж закріпити на практиці. Група з п’яти фахівців цеху ТАВ вже пройшла в львівській філії три курси навчання за темами, які необхідні для обслуговування закріпленого обладнання на Запорізькій АЕС.

«Без розуміння того, як правильно обслуговується новітня техніка, без розуміння процесів, що проходять в обладнанні, а також як реалізуються алгоритми – неможливо забезпечити надійну та безперебійну роботу сучасного програмно-технічного  комплексу і якісно його ремонтувати. Отримані знання під час навчання будуть передані колегам, які працюють з цим устаткуванням. Сподіваюсь, що з часом ми зможемо самі сконструювати невеликий учбовий стенд для освоєння на ньому практичних навиків», – зазначив після навчання Олександр Баранцев.

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250