Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Триває модернізація електричного обладнання

Триває модернізація електричного обладнання
26 Лип 2019 10:40 | Новини Нікополя

Зараз на Запорізькій АЕС виконується заміна високовольтних вводів на трансформаторах блоків. Ця модернізація підвищує безпеку і виводить експлуатацію ізоляційних конструкцій на якісно новий рівень.

Мова йде про прохідні ізолятори для виводів високовольтної напруги з баку трансформатора у зовнішню мережу. Цього року почалася заміна ізоляторів на нові – німецького виробництва. Їх головні характеристики: простота експлуатації, безпека та надійність. До того ж, силіконова зовнішня ізоляція зводить до мінімуму ризик механічного пошкодження.

Заміну виконує ВП «Атомремонтсервіс». Кураторами роботи виступають фахівці науково-інженерного центру «ЗТЗ Сервіс». Колись завод був виробником щонайменше 90% трансформаторного обладнання, яке експлуатується на Запорізькій АЕС. Тож зараз науково-інженерний центр надає послуги з діагностики, допомагає з ремонтом та модернізацією.

Одночасно виконується й капітальний ремонт резервного трансформатора власних потреб (РТВП) на енергоблоці №5. Адже більшу частину необхідних робіт є можливість виконати лише коли обладнання зупинене.

«Зрозуміло, об’єкт доволі складний. Він вимагає багато сил та уваги. До того ж не все можна зробити в польових умовах. Зараз виконується заміна дефектних вузлів, клапанів. Паралельно ми робимо ревізію активної частини. Окрім високовольтних вимірювань візуально оцінюється стан обмоток, виконується їх підпресування», – зазначив майстер ВП «Атомремонтсервіс» Олександр Кравець.

Крім масштабних замін та капітальних ремонтів виконуються і поточні роботи. Наприклад, на п’ятому блоці ремонтуються всі три фази блочного трансформатора. Але бригада фахівців електричного цеху, що задіяні в ремонті, добре знає свою роботу.

Модернізація електричного обладнання на Запорізькій АЕС впевнено триває.

Оставить комментарий

avatar
250