Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На сьогодні населення міста Марганець заборгувало водоканалу значну суму за надані послуги.

На сьогодні   населення міста Марганець заборгувало водоканалу значну суму за надані послуги.
23 Лют 2024 20:08 | Новини Марганцю
В останній час у багатьох мешканців склалася думка, що проводити оплату за використані послуги не обов’язково. Мешканці, які отримують субсидії та пенсіонери залишаються найбільш дисциплінованими платниками, а інші мешканці громади почали зловживати мораторієм на штрафи та пені за несвоєчасну оплату та відключення від послуг ЖКГ, якій був введений Постановою Кабінету Міністрів № 206 від 5 березня 2022 року, та почали накопичувати борги і не проводити своєчасну оплату за воду та стоки.
0З грудня 2023 року Кабінет Міністрів України повернув можливість відключати від комунальних послуг боржників у разі несплати чи недоплати за отримані послуги, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги.
На сьогодні заборгованість за надані Водоканалом послуги досягла критичної межі.
У зв’язку із дебіторською заборгованістю Водоканал не може своєчасно розраховуватися з постачальником електроенергії та сплачувати податки. Це призводить до виникнення штрафних санкцій та надає можливість постачальнику електричної енергії в будь-який час провести відключення насосних станцій, що ставить під загрозу роботу підприємства.
Кожному з боржників неодноразово надсилались листи з сумами заборгованості та проханням сплатити борг, у зв’язку з повним ігноруванням зазначених повідомлень і постійним зростанням заборгованості КП «ВУВКГ» ММР уже до кінця лютого, починає роботи з відключення водопостачання найзліснішим неплатникам та боржникам нашого підприємства. Підключення об’єкту до системи водопостачання буде проводитись на платній основі після повного погашення заборгованості.
Також на боржників готуються та подаються позиви до суду, по рішенню суду боржнику доведеться сплатити не лише суму боргу, а й суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3% річних від простроченої суми боргу і за судовий збір.
Відключення абонентів від послуг – це крайня міра впливу на боржників, у споживача завжди є можливість звернутися до абонентського відділу КП «ВУВКГ» ММР для вирішення питання з оплати

Оставить комментарий

avatar
250