Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Неймовірні історії кохання

Неймовірні історії кохання
22 Тра 2019 13:11

Герой нашої першої історії відомий як співак, актор, читець і поет. Багатогранна особистість артиста і неповторна манера гри зробила його культової персоною радянської епохи. Це Леонід Утьосов. Легенда радянської естради. У дитинстві хлопчик хотів стати пожежником або капітаном корабля, але потім сусід-скрипаль пристрастив його до музики. Таланту молодої людини вистачило, щоб почати кар’єру артиста в пересувному цирку.

У 1912 році його запросили в Кременчуцький театр мініатюр, де актор працював вже під псевдонімом Леонід Утьосов. Зміна імені була необхідна на вимогу начальства. Актор хотів мати прізвище, яке ніхто раніше не чув, і він вигадав сам. За кілька років юнак встиг не тільки показати швидке творче зростання, але і побувати в багатьох великих містах своєї батьківщини. Під час гастролей  артист познайомився з майбутньою дружиною.

Його кохання першим у житті було звичайним як у Як відомо, зі своєю дружиною Оленою Гольдін Леонід Утьосов познайомився в Нікополі. Але не всі знають подробиці цієї історії кохання. Леонід Йосипович був досить вітряним чоловіком, і в романах собі не відмовляв ніколи. Але була зустрінута в Нікополі жінці вдалося майже півстоліття тримати в своїх руках серце великого співака. І тільки смерть розлучила їх …

Утьосов прибув в Нікополь і виступив на літній сцені в міському саду купця Ерлашова (зараз парк Пушкіна). Їхати в Олександрівськ (нині Запоріжжя) повинен був на наступний день. Артист зупинився в готелі купця Мілкова, яка входила до четвірки найбільших готелів Нікополя (всього ж їх було в місті близько 20). На другому поверсі готелю знаходилися мебльовані номери, а на першому – ресторан. У цьому ресторані і вечеряв Утьосов, коли увійшла пара – дівчина невеликого зросту і чоловік.

Вони сіли за інший столик, зробили замовлення, і чоловік щось шепнув своєї супутниці, вказуючи очима на одесита, мабуть, сказавши їй, хто це. Вона глянула на Утьосова і … скорчила зневажливу гримасу. Вранці артист виїхав до Олександрівськ…

Вранці артист виїхав до Олександрівськ, а через день, в пересувному театрі «Мозаїка», він знову побачив дівчину, зустрінуту в Нікополі. Виявилося, що це нова актриса Олена Гольдина. Вона вийшла на сцену і їх представили один одному. Після репетиції він запросив її в ресторан. Але коли після обіду вони вийшли на вулицю, йшов дощ і Утьосов запропонував перечекати негоду в кімнаті, яку зняв неподалік, а потім пошукати житло для неї.

Олена погодилася. І більше з Утьосовим вони не розставались. По спогадами музикантів джаз-оркестру Утьосова, Леонід був відмінним сім’янином. З Оленою Гольдін вони прожили душа в душу майже 49 років – до самої її смерті в 1962 році.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці публікації на нашому порталі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250