Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чай зі смородини покращить імунітет.

Чай зі смородини покращить імунітет.
29 Сер 2020 07:00

Імунітет може бути послабленим восени. Покращити його стан допоможе смородиновий чай.

Чай з чорної смородини рекомендований для підвищення імунітету, лікування та профілактики грипу і простудних захворювань. Вся справа в тому, що в 20 ягодах чорної смородини міститься добова норма вітаміну С. А ще смородиновий чай корисний людям з гіпертонією і цукровим діабетом, схильним до ожиріння, тому що містить ліноленову кислоту, яка сприяє розщепленню жирових відкладень.

Найкраще робити смородиновий чай з ягід, заготовлених з літа, які не піддавалися термічній обробці, тобто перетертих з цукром, засушених або заморожених. Звичайно, якщо у вас їх немає, то магазинні теж підійдуть. Але якщо вирішили побалувати себе, купіть свіжу смородину, а також сухе листя смородини.

Приготування:

Протріть через сито півсклянки смородини і вичавіть сік. Частину суміші розчавлених ягід потовчіть в ступі, додавши 2-3 листків м’яти і розмарину. Заваріть в літрі окропу 2 ложки зеленого і білого чаю, одну чайну ложку листя смородини і ягідної маси. Настоюйте напій 15 хвилин, після чого процідіть, розлийте по чашках, додавши в кожну по одній чайній ложці смородинового соку. Для оформлення в чашки можна покласти кілька ягід смородини.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250