Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дитячі психічні розлади: на що звернути увагу?

Дитячі психічні розлади: на що звернути увагу?
23 Сер 2020 07:30

Варто звернути увагу на наступні симптоми.

Втрата інтересу

Якщо ваша дитина раніше із задоволенням ходила на танці або грала у футбол, а тепер її захоплення не приносять такого задоволення, варто задуматися про те, що в її житті щось відбувається. Це легко помітити по активних і товариських дітям, які в один момент можуть стати замкнутими в собі і відчуженими. Найпростіше це визначити за їхньою поведінкою і ставленням до хобі. Вона може почати відмовлятися від тренувань, гуртків і додаткових занять.

Спілкування з батьками

У підлітковий період багато дітей починають вважати своїх батьків ворогами, але це – частина перехідного періоду і вважається нормою. Однак те, що дитина категорично спілкується з вами спілкуватися і навіть говорити про те, як пройшов її день, може стати тривожним дзвіночком. У цьому випадку він теж може проявляти замкнутість і відчуженість. Якщо ви звернули увагу на цей симптом, варто для початку провести розмову. Спробуйте пояснити йому ситуацію і розповісти про свої почуття, а він може довіритися вам і розповісти про проблему.

Безсоння

У дитинстві та підлітковому віці активні діти легко засинають і легко прокидаються. У них запас енергії відновлюється швидше, ніж у дорослих. Тому, якщо ви помітили, що у вашого чада постійні синці під очима, він став блідим і рідко висипається, варто запитати про те, що його турбує. Коли людина схвильована або знаходиться в постійному стресі, це заважає їй спати. Якщо дорослі легко справляються з цією проблемою, то для дитини це може бути важко і навіть небезпечно.

Втрата апетиту

Відмова від домашньої їжі може бути нормальним, але бувають і ті випадки, коли дитина в принципі відмовляється їсти. Найчастіше діти говорять, що не відчувають голоду. Проблема стає критичною, коли він відмовляється навіть від улюбленої їжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250