Обліпиха є одним з небагатьох продуктів, яким властива дуже висока концентрація вітаміну E, що володіє антиоксидантним ефектом: він захищає клітини організму від руйнівного окисного стресу, викликаного дією вільних радикалів.
За словами експертів, ягода є чудовим джерелом вітаміну Е: кількох чайних ложках обліпихової олії містять добову норму цієї речовини, що підсилює імунний захист від вірусів і сприяє омолодженню.
“Рідко зустрічаються продукти, в яких вітамін E був би в такій високій концентрації. Та ще й був присутній одночасно з каротиноїдами – вітаміном А. Вітаміни E і А стимулюють регенерацію тканин, поліпшують обмін речовин, зміцнюють судини”, – кажуть фахівці про перевагу обліпихи.
Крім того, вчені радять їсти цю ягоду в зв’язку з її насиченістю вітаміном. Обліпиха є особливою, оскільки зберігає вітамін С навіть після термічної обробки і заморозки. Завдяки такій особливості, продукт ефективно бореться із запаленням.
Якщо немає протипоказань, можна з’їдати до 50 грамів ягід за один раз, пояснила фахівець.
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
Connect with
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
Підпишись
Цей сайт використовує файли cookie та інші технології. Завдяки цьому ми аналізуємо та покращуємо нас сайт. Продовжуючи користуватися сайтом ви автоматично погоджуєтеся з політикою конфіденційності та правилами користування сайтом.
Оставить комментарий