Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях.

Акторський Шлях.
14 Сер 2020 11:33

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена – Андрію Миронову.

Андрій Миронов – культовий радянський актор, який виконав безліч як драматичних, так і комедійних ролей які стали сучасною класикою фільмах.

Андрій Миронов народився в сім’ї артистів. І хоча син з’явився на світ 7 березня, батьки вказали дату народження на день пізніше. Таким чином, офіційна дата народження Миронова 8 березня 1941 року. Незабаром почалася Велика Вітчизняна війна. Батьки разом з театром поїхали в евакуацію в Ташкент, де і пройшли ранні роки Андрія Миронова. Переживши воєнні роки, сім’я повернулася. Тут Андрій вирушив до школи.  Дитинство Андрія Миронова було безхмарним. Хлопчик ганяв футбол, колекціонував значки і обожнював «трофейні» фільми. І хоча навчався він середньо, в класі Андрій вважався лідером і користувався авторитетом. У 1958 році Миронов вступив до Театрального училища Щукіна.

Цікаво, що члени приймальної комісії не знали, чий син стояв перед ними.У 1962 році Андрій Миронов з відзнакою закінчив театральний вуз. Вже в молодості його талант був незаперечний і очевидний. Після перегляду актора-початківця із задоволенням прийняли в Театр сатири. Тут артист виступав на сцені 25 років.

Кінематографічна біографія Андрія Миронова починається кіноповістю “Мій молодший брат” Олександра Зархи. Це перша серйозна робота в кіно. Але незабаром глядачі побачили комедію “Три плюс два”, яку із задоволенням дивляться і сьогодні. Це чудова, сонячна картина, де Миронов з’явився в образі ветеринара, одного з веселої трійці друзів. У 1965 році Андрій Миронов знявся в культовій стрічці Ельдара Рязанова»Бережися автомобіля”. Фільм мав грандіозний успіх, а робота в ньому Миронова була оцінена критиками неймовірно високо.

Нові картини за участю Миронова з’являлися регулярно. Артист грав багато і самозабутньо. Кожен фільм з його участю був приречений на успіх. Але найбільш відомими стали картини «Рік як життя» Рошаля, «Урок літератури» Олексія Коренєва. Але успіх цих фільмів меркне перед неймовірною популярністю комедії «Діамантова рука», в якій крім Миронова знялися такі відомі актори, як Юрій Нікулін і Анатолій Папанов. У фільмі Миронов продемонстрував ще один талант, який згодом експлуатували всі режисери, які запрошували Андрія. Він заспівав «Острів невезіння» – хіт і легенду. Згодом актор співав пісні, нерідко стають хітами, практично в кожному фільмі, в якому знімався.”Золотий” стала і роль Андрія Олександровича в “Дванадцяти стільцях”.

В багатосерійній екранізації гумористичного роману Миронов зіграв головну роль – авантюриста Остапа Бендера. Ельдар Рязанов, захоплений талантом артиста, хотів взяти його в картину «Іронія долі або З легким паром!”. Миронов повинен був грати Іполита. Андрій Олександрович попросив дати йому роль Жені Лукашина, на що режисер погодився. Але коли під час пробних репетицій Миронов вимовляв фразу про те, що він ніколи не користувався успіхом у жінок, і всі розуміли, що це неможливо. На той момент у Андрія Миронова вже була така слава, що слова і дійсність дисонували надто сильно.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250