Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях

Акторський Шлях
15 Сер 2020 07:45

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена – Миколі Боклану.

Заслужений артист України, харизматичний чоловік, талановитий театральний і кіноактор, брат народного артиста України Станіслава Боклана, він зіграв десятки ролей в українських і російських фільмах і серіалах. Микола Боклан щороку радує шанувальників, з’являючись у нових проектах на екрані і продовжуючи виходити на підмостки Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Українсько-російський актор Микола Боклан народився в Києві восени 1963 року. На момент його появи в сім’ї підростав старший на 3 роки син Станіслав. Брат Миколи — Станіслав Боклан — народився в селі неподалік від українського Житомира, але до моменту появи другої дитини батьки перебралися до столиці.Брати вибрали акторську професію, але в театрі або на знімальному майданчику їх дороги не перетиналися. У них різні творчі біографії і «почерк» гри. Але успіху Баклани домоглися, у них є прихильники і солідний багаж у вигляді фільмографії і десятків зіграних театральних ролей.Звідки у братів Боклан з’явилося бажання стати артистами, невідомо. Але спочатку старший, а потім і молодший вступили до Київського театрального вузу. Микола з вдячністю згадує наставника Бориса Ставицького, який навчив студента всьому, що вмів сам. У 1988-му Микола Боклан став дипломованим актором і влаштувався в столичний Молодіжний театр.

Кінодебют Миколи Боклана відбувся в 1979 році в драматичній стрічці «Вавилон ХХ», режисером якої виявився знаменитий в Україні Іван Миколайчук. Але актор схильний відраховувати фільмографію від іншої картини, що вийшла на екрани набагато пізніше — в 1991 році. Це драма «Два кроки до тиші», в якій розповідається про виведення радянських військ з Афганістану. В Ашхабаді, де знімалася картина, Боклан зустрівся з колегами Олексієм Горбуновим і Олексієм Булдаковим. Через 2 роки відбулася прем’єра кримінального трилера “Золото партії”, де Микола Боклан вперше зіграв головну роль. У серпні 2000-го кіностудія ім. Довженко представила 9-серійний історичний фільм “Чорна рада”. Розповідь про важкий період у житті України, коли після смерті Богдана Хмельницького загострилася боротьба за гетьманську владу, припала глядачам до душі.

У 2006-му вийшла історична стрічка “Богдан-Зіновій Хмельницький”, в якій Миколі Володимировичу вдалося блискуче перевтілитися в полковника і полководця Данилу Нечая. У 5-му сезоні популярного серіалу “Свати” Боклана дізналися в одному Берковича, а в “Байках Мітяя” він зіграв сусіда Мітяя у виконанні Миколи Добриніна. У 2018-му Микола Боклан знявся в 12-серійної детективної мелодрамі «Сувенір з Одеси» виробництва Одеської кіностудії, в якій розповідається про резонансну подію в житті «перлини біля моря» у середині 1970-х. Актор розділив головну роль з неповторною Ларисою Удовиченко. Боклан відомий і як артист дубляжу. В озвучці Миколи Володимировича вийшли анімаційні фільми «Шрек», «Рататуй», «Кунг-фу панда – 2» і «Зверополис».

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250