Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях

Акторський Шлях
16 Сер 2020 06:45

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена – Віктору Сарайкіну.

Творча біографія актора Віктора Сарайкіна включає в себе безліч проектів. За свою довгу артистичну кар’єру він встиг отримати звання заслуженого артиста як в Росії, так і в Україні. Особливо глядачам запам’яталися два персонажі, яких зіграв Сарайкін-моторошний авантюрист на ім’я Жека в “дні народження Буржуя” і голова Петро Миколайович Скворцов в “Байках Мітяя”.

Сарайкін Віктор Вікторович з’явився на світ 6 квітня 1959-го в уральському місті Магнітогорську. Його точна національність невідома. У шкільні роки Сарайкін-молодший обзавівся одним-молодим викладачем на ім’я Олександр. Саме під його впливом майбутній артист захопився музикою і літературою і почав брати уроки фігурного катання, а що найголовніше — став учнем драматичній студії при Палаці піонерів. Там юнак остаточно усвідомив, що хоче стати актором. У будь-яку вільну хвилину він втік до місцевих кінотеатрів, щоб оцінити нову кінокартину.

На квитки він заробляв самостійно – грунтував полотна і змивав старі написи, тим самим готуючи місце для свіжих афіш. Вже тоді він фантазував, що одного разу його ім’я теж з’явиться на одному з кінопостерів. Майбутній успішний актор захистив диплом в 1980-м. Практично відразу після цього український актор Павло Морозенко запросив його на роботу в Театр на Малій Бронній. Однак кар’єра Сарайкина в цьому місці закінчилася через 5 днів — йому відмовили в місці, так як у нього була відсутня столична прописка. Тоді хлопець переїхав до Києва разом з дружиною до її батьків і влаштувався в Театр драми і комедії, що знаходиться на лівому березі Дніпра. При цьому громадянство у юнака залишилося російське.

Свою першу значиму роль в кіно Віктор виконав у драматичному фільмі “Останній гейм”, адже раніше він грав тільки в короткометражках. У картині він перевтілився в лаборанта на прізвисько Балагур, який займався розслідуванням смерті свого товариша — талановитого тенісиста і молодого вченого Оленича Станіслава.У середині 90-х Віктор і його дружина Ніна перейшли в Театр ім. Лесі Українки. Нова сцена принесла удачу артисту, пропозиції про роботу стали сипатися як з рогу достатку. Спочатку він зіграв у виставі “любов студента”, пізніше виконав роль Дон Жуана в “в полоні пристрастей”, чоловіка однієї з героїнь в “Пізанської вежі”, Джозефа Серфеса в “школі скандалу” і багатьох інших.

На початку нового тисячоліття фільмографія артиста поповнилася однією цікавою роботою — роллю пройдисвіта і цього хитруна Жеки, є нерозлучним другом сутенера Артурчика в успішному серіалі “День народження Буржуя – 2”. У 2016-му чоловік знявся в українському телевізійному серіалі “Нитки долі”, що оповідає про 2 сестер, яких життя розвела по різні сторони після смерті батьків. У проекті також взяли участь Міла Сивацька, Олеся Жураковська, Євгенія Розанова та багато інших. Віктор Сарайкін за свою творчу біографію пройшов через страх забуття, довгий і марне очікування хоч якоїсь роботи, завдяки чому чудово відчув ціну слави. Зараз чоловік знає напевно, що навіть у найважчій ситуації не слід опускати руки і віддаватися похмурому настрою — в цьому випадку удача неодмінно повернеться обличчям.

У 2019 році артист продовжує зніматися в кіно і серіалах. Він зіграв епізодичну роль в мелодраматичному проекті “Сонячний листопад” українського виробництва, а також персонажа на ім’я Петро Голобородько в 4-серійному міні-серіалі “Слуга народу – 3. Вибір”.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250