Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях

Акторський Шлях
7 Сер 2020 11:11

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена – Стасу Боклану.

Стас Боклан – народився в середині січня 1960 року в селищі Брусилів, Житомирська область (Українська РСР). Деякий час після народження сім’я жила там, а пізніше переїхала в Київ. Крім нього, батьки виховували ще одну дитину. Молодший брат Станіслава Микола Боклан теж людина творча. Сьогодні він відомий як актор театру і кіно, в 2008 році отримав звання «Заслужений артист України». Закінчивши школу, Станіслав не планував вчитися далі і відразу влаштувався на завод “Кристал” на посаду вимірювача електричних параметрів в мікромодулі. Не сказати, що ця робота приносила йому задоволення, але про інше він і не думав, до тих пір поки товариш не покликав друга за компанію вступити в театральний вуз. Боклан не чув про такі установи раніше, та й в театрі був 2 рази, але вирішив спробувати. Не маючи ніякої підготовки, він провалив вступні іспити, але приймає учнів викладач порадив повернутися через рік. Так він і вступив, а в 1984-му закінчив курс Бориса Ставицького в Київському державному інституті театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого.

Перша робота в театрі з’явилася в біографії Стаса Боклана в 1984 році. Працюючи, Станіслав проявив себе як артист з необмеженими творчими здібностями. Глядачі відзначали своєрідну пластику Стаса Боклана, яскраві сценічні дані, харизму і вірну передачу жанру. На початку кар’єри більшу частину списку проектів актора займали серіали: «Як гартувалася сталь», «Слід перевертня», «Лялька», «Право на захист» та інші. З кожним роком фільми з Бокланом стали виходити частіше. Ще однією знаковою роботою в кар’єрі Стаса Боклана стали зйомки в повнометражній військовій стрічці “Битва за Севастополь”. Вона оповідає про долю жінки-снайпера стрілецької дивізії Червоної Армії Людмили Павличенко, яка в роки війни знищила більше 300 осіб з військ нацистської Німеччини. Актор зіграв майора НКВД, а за сумісництвом і батька Людмили – Михайла Юрійовича. Приблизно в той же період чоловік працював в серіалі “Коли ми вдома”, а пізніше грав Скульського в “Правилах бою”. У 2017-2018 роках знімався в продовженні серіалу ” Коли ми вдома. Нова історія».

Станіслав і зараз продовжує зніматися в кіно, фільмографія чоловіка налічує десятки робіт. 25 лютого 2019 року в Україні стартував показ серіалу «Фортечна» з Катериною Ковальчук, Олексієм Яровенко та Ольгою Сумською в головних ролях. Баклану теж дістався центральний персонаж – поміщик Петро Іванович Червінський.Ще один телевізійний серіал за участю українського артиста вийшов 27 березня 2019 року. Кінострічка «Слуга народу» (3-й сезон) виробництва «Студії Квартал 95» – це політична комедія, де головну роль виконав Володимир Зеленський.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250