Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях

Акторський Шлях
5 Сер 2020 10:31

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена – одного талановитому актору, народному артисту СРСР Костянтину Степанкову.

Костянтин Степанков — Народний артист СРСР, актор театру і кіно, театральний педагог. Зіграв у більш ніж сотні фільмів. Відомий ролями революціонерів. Більшість картин з його участю потрапили в золотий фонд радянського кіно. Біографія Степанкова багато в чому схожа з його колегами, які народилися після революції. Батько був священиком, його репресували, і сім’я взяла похідну від дівочого прізвища матері актора — Степанков. Костянтин народився в селі Печеськи, в Хмельницькій області України, 3 червня 1926 року. Після закінчення німецької окупації і повернення Радянської армії на українську територію мати вирішила виїхати в Середню Азію. Костянтин відмовився їхати з нею і залишився без сім’ї. Жив у дитячому будинку, потім служив на риболовецькому судні.

Спочатку майбутній актор пішов у сільгоспінститут, але через два роки вступив до інституту театрального мистецтва. Рішення він прийняв після того, як побачив виступ трупи одного з київських театрів. Амвросій Бучма, авторитетний театральний педагог того часу, почувши, як Степанков читає вірші, пообіцяв юнакові сприяння при вступі до театрального. І слово дотримав.

У 1968 році актора покликали на київську Кіностудію. Так почалася кар’єра в кіно. Дебют Степанкова відбувся у фільмі «Павло Корчагін». Там у нього була невелика, але значуща роль Акіма-секретаря губкому. Фільм отримав визнання, а молодий актор — першу славу. Потім було кілька маловідомих фільмів. Наступна знакова робота у Степанкова з’явилася тільки в 1968 році. Він зіграв пана Кметя у військовому чорно-білому фільмі “Анничка” про окуповану німцями Західної України.Вже 1998-м актор почав викладати в університеті культури і мистецтв. Через 5 років отримав держпремію. У 1998 і 2003 роках Костянтина Петровича нагородили орденами «За заслуги» третього і другого ступенів відповідно.

За свою кар’єру актор знявся в більш ніж 100 фільмах.Там же розташований Будинок актора. На природі любив проводити час з онуками, багато готував. За наполяганням сім’ї відсвяткував 74-річчя в будинку кінематографістів з великою кількістю колег, друзів, шанувальників.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250