Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях

Акторський Шлях
4 Сер 2020 10:53

Сьогодні ми продовжуємо нашу рубрику під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена – Віктору Андрієнко.

Віктор Андрієнко – український і російський актор театру і кіно, каскадер і відомий комік, постійний актор гумористичного телешоу «Велика різниця». За радянських часів був знаменитий завдяки персонажу капітана Смоллетт з “Острова скарбів”. Режисер фільму “Іван Сила” та кількох комедійних телесеріалів.

Віктор Миколайович Андрієнко народився 19 вересня 1959 року в Україні, в Запоріжжі. З дитинства мріяв стати артистом. Але після школи його відправили вчитися на кондитера-кулінара. Близько трьох місяців Віктор працював в запорізькій кондитерській. У 17 років Віктор став працювати монтувальником сцени в Запорізькому театрі. А потім вирушив до Києва, де вступив до Київського театрального інституту (клас професора Бориса Петровича Ставицького). Ще будучи студентом з 19 років Віктор почав підробляти в кіно каскадером. Андрієнко знімався в таких фільмах як «Дачна поїздка сержанта Цибулі» (1979), «Шурочка» (1982), «Репортаж» (1995), «Ярослав Мудрий» (1981). Каскадером Віктор пропрацював близько 15 років, виконуючи складні і небезпечні трюки.

У 33 роки досвідчений актор дебютував в якості режисера. У 1992-му році Віктор презентував свій перший мультфільм «Повернення на острів скарбів», який зняв спільно з Давидом Черкаським. Мультик мав широкий успіх і навіть був показаний американському глядачеві. Для релізу в США його скоротили до 30 хвилин і видалили всі сцени пісень з живими акторами. Масова популярність почала приходити до нього після «дев’яностих», коли Віктор став працювати над комедійними телепередачами. Андрієнко поставив ряд популярних шоу, в яких також з’являвся як актор. Причому, його проекти показувалися як на українських, так і на російських провідних телеканалах. Таким чином, Віктор скоро прославився як комік. У 2001-му році Віктор створив другий режисерський проект – телесеріал з собою в головній ролі – комедію «Приватна міліція», яка розповідає про те, як громадянин створив приватний відділ міліції і найняв для боротьби зі злочинністю своїх сусідів. Через п’ять років вийшов третій режисерський проект Андрієнко – серіалі «Весела хата» (2006). У цьому ситкомі про забавне життя мешканців прикордонного кафе Віктор знову виконав головну роль.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250