Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
17 Лип 2020 10:46

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Суми.

Які вони – Суми? Відповідь на це запитання можна отримати, лише побачивши це місто на власні очі, відчувши і пропустивши його через себе. Навіть назва цього обласного центру несе в собі багатошарове смислове навантаження.

За час існування Сум дослідники і письменники зуміли створити справжній ореол таємничості, приписуючи походження то незбагненному смутку, що оселився в душах козаків після вигнання їх з рідних країв, то – легенді про три сумки золота, знайдених тут перед заснуванням міста, то – невтомним хвилям давніх, як світ, річок Суми і Сумки, що на них постало козацьке поселення.

Прибувши сюди вперше, Ви побачите Суми незаангажованим, свіжим поглядом, адже місто можна вважати «незнаною Америкою» українського туризмуПокровська площа в центрі Сум занурена у два сквери, а в архітектурному плані поєднує традиції всіх історичних епох. Саме тут розташований один із символів міста – славна, давня Сумська альтанка. Її споруда – це багатошаровий витвір мистецтва, який втілив у собі весь спектр уявлень про світ давніх українців. При погляді здалеку альтанка нагадує плетене мереживне диво.

А чи бачили Ви колись пам’ятник цукру? Як ні, то прямуйте до споруди, приуроченої до 355-ї річниці з дня заснування міста. Чому цукор? Тому, що саме цукроваріння відіграло знакову роль в розвитку міста.

Є в Сумах і свій «палац» — будівля колишньої жіночої гімназії має особливо виструнчене, навіть ажурне рішення декору. Сьогодні тут  розташований один з факультетів Української академії банківських справ НБУ.

Парк «Казка» — це те місце, про яке можна мріяти, загорнувшись у ковдру і попиваючи духмяний чай. Попри прив’язану здавна характеристику «дитячий», тут цікаво і дорослим. Окрім атракціонів для малечі, тут є мальовниче озеро, тенісний корт, фонтан і кафе. Але справжня окраса парку – це споруди так званих «замків», що надають казковості загальній атмосфері. До слова, в озері є риба, і тут часто можна побачити рибалок з їх оснащенням.

У 2016 році в Сумах з’явився унікальний заклад – антикафе «Дім». За задумом засновників, відвідувач має відчути абсолютне розслаблення, обравши той вид розваг, який більше до душі. Тут не вживають алкоголю, а форму проведення дозвілля називають «відпочинком з розумом». Отже, «купивши час» в антикафе, відвідувач може скористатися будь-якою з послуг, навіть по-справжньому відчути себе «вдома».

Суми – це рідкісні враження і постійне щире здивування. Це місто в чомусь по-дівочому скромне: про нього не пишуть оди і рекламні проспекти, його не піарять в агентствах, сюди не звозять екскурсій з усієї країни. Такі місця не просто відкривають: їх по-особливому, з насолодою впускають у потаємні куточки свідомості, щоб час від часу, незалежно від місця перебування, згадувати їх і «смакувати» спогади. Прибувши сюди вперше, Ви побачите Суми незаангажованим, свіжим поглядом, адже місто можна вважати «незнаною Америкою» українського туризму.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250