Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому корисно їсти кавун?

Чому корисно їсти кавун?
18 Лип 2020 11:15

Кавун – прекрасний продукт для літньої спеки.

Це одночасно і корисний напій, що допомагає відновити водно-сольовий баланс, і перекус – в кавуні дуже багато рідини, близько 90%. Але при цьому він містить величезну кількість корисних речовин.

У кавуні є магній, необхідний для нервової і серцево-судинної систем. Підтримати серце і кров в нормі допоможуть залізо і фолієва кислота, які теж є в складі кавуна. Його рекомендують при подагрі і для профілактики хвороби Паркінсона, а також хвороб судин. Дослідження показують, що кавун допомагає боротися зі стресом і відновлюватися при великих емоційних і фізичних навантаженнях.

Кавун допоможе позбутися від похмілля і швидко відновити сили – мінерали в складі ягоди сприяють нормалізації водно-сольового балансу. Хоча води в м’якоті дуже багато, кавун допомагає боротися з набряками і має сечогінний ефект. Але тим, хто страждає від запальних захворювань сечовивідних шляхів, від каменів у нирках або жовчному міхурі, з кавуном варто бути обережнішими. Також не рекомендується кавун людям з серйозними порушеннями функції нирок.

Кавун допомагає вивести холестерин, зміцнити м’язову тканину і поліпшити метаболізм. Але варто враховувати, що в ста грамах кавуна міститься 5 грамів фруктози, три грами глюкози і два – сахарози. Тобто, цілих десять грамів цукрів! Саме цей факт є приводом обмежити вживання кавуна.

Джерело: http://zdorovia.com.ua

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250