Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому корисно їсти банани?

Чому корисно їсти банани?
16 Лип 2020 07:30

В бананах міститься багато корисних речовин.

Зміцнюють серцево-судинну систему. Банани – джерело калію, що відіграє важливу роль в контролі артеріального тиску. Як природний міорелаксант, калій розслабляє стінки кровоносних судин і артерій, забезпечуючи безперешкодний потік крові.

Крім того, їх волокна скорочують всмоктування надлишкового цукру і поганого холестерину кишечником, завдяки чому знижується ймовірність розвитку ішемічної серцевої недостатності, інсульту, серцевого нападу.

Зменшують ризик ниркових каменів. Ще одна корисна властивості бананів, про яку багато хто навіть не здогадуються. Що міститься в них калій підтримує активну функцію нирок, запобігаючи накопиченню натрію, який може кристалізуватися в хворобливі ниркові камені. До того ж мінерал регулює потік рідини в організмі, сприяючи виведенню токсинів і домішок.

Підтримують когнітивне здоров’я. Калій бананів також запобігає пошкодженню клітин мозку, викликане вільними радикалами і здатне знижувати когнітивні функції.

Покращують стан кісток. Банани можуть бути дуже корисні літнім людям – завдяки своїм складом вони покращують поглинання кальцію, яке зменшується з віком, збільшуючи ризик остеопорозу та переломів.

Нормалізують сон. Вживання банана перед сном може допомогти швидше заснути через вміст в ньому магнію і калію – мінералів, які надають розслаблюючу дію.

Джерело: http://zdorovia.com.ua

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250