Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Продукти, які позитивно впливають на здоров’я печінки.

Продукти, які позитивно впливають на здоров’я печінки.
15 Лип 2020 10:49

Берегти печінку треба з юних років. В цьому допоможуть звичні нам продукти.

Лимони. Забезпечують організм вітаміном С, що сприяє правильному функціонуванню печінки, що полегшує її функціонування. Лимонний сік містить велику кількість концентрованого вітаміну С, багатий антиоксидантами, які зменшують запалення, видаляють вільні радикали, покращують здатність організму переробляти глюкозу.

Часник. Володіє протизапальними властивостями, які допомагають регулювати і покращувати функцію печінки. Насичений аллицином – речовиною, що активізує очищення самої печінки від небажаних компонентів, потенційних токсинів. Дієтологи рекомендують вживати овоч в їжу розчавленим

Яблука. Завдяки високому вмісту клітковини, яблука (особливо зелені) також сприяють детоксикації печінки, поліпшують її роботу. В них також багато вітаміну С, який діє як антиоксидант, що захищає клітини органу від зовнішніх пошкоджень.

Нут. Раціон, багатий бобовими, оздоровлює печінку, стимулюючи виділення шкідливих для неї речовин. Саме нут сприяє утворенню амінокислот, які впливають на утворення ферментів, які беруть участь у метаболізмі очищення печінки.

Огірки. Завдяки великій кількості води і мінеральних солей сприяють зволоженню організму і виведенню токсинів з сечею. До того ж діють як проносне, що додатково дає ефект детоксу.

Капуста. За даними дослідження, опублікованими журналом Hepatology, що міститься в капусті компонент індол ефективно зменшує кількість жиру в її клітинах і специфічним чином впливає на кишечник, що зменшує ймовірність запалення.

Джерело: http://zdorovia.com.ua/

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250